Minneskonsert 12/5 2018

2018 års konsert hålls den lördagen 12:e maj utanför Folkets Hus i Skärblacka (Folkets Husvägen)
Den 11:e maj 1981 avled reggaeartisten Bob Marley endast 36 år gammal. För att hedra denna legend arrangerade reggaebandet Kalle Baah en spontan minneskonsert hemma på Sågvägen i Skärblacka. Sedan dess har minneskonserten blivit en självklar tradition för Skärblackas invånare och tillresta fans i maj varje år då man samlas man utanför Folkets Hus för att hylla legenden.
Minneskonserten eller festivalen som det utvecklats till arrangeras av musikföreningen Blacka Musik. Blacka Musik bildades 1984 och är en av Sveriges mest långlivade musikföreningar och har satt Skärblacka på kartan som en ort som fostrat många musiker och då framförallt reggaemusiker. Arrangemanget hålls utomhus och drivs helt av ideella krafter.
Festivalen har det vi kallar frivillig “obligatorisk” entré vilket innebär att man betalar 50kr för ett armband eller skänker pengar i insamlingslådor eller swishar ett bidrag.
Många stora reggaeband/artister som Israel Vibration, Culture, Michael Rose, Freddie McGregor och senast Max Romeo har spelat i Skärblacka och på senare år har många av Sveriges bästa bästa reggaeakter uppträtt utanför Fokets Hus. Tex Kapten Röd, Syster Sol mfl.
Info om Blacka Musiks “Bob Marley Minneskonsert” finns på www.blackamusik.com samt på Facebook som uppdateras vartefter. Artister och spelschema presenteras senare.Vi har frivillig/obligatoriskt entré som vi kallar det.
Detta innebär att man köper ett armband för minst 50kr eller skänker skänker pengar i våra insamlingslådor eller swishar ett bidrag på minst 50kr till föreningen.
SWISH = 123 609 8958

-info/kontakt: info@blackamusik.com 072-5372606

Är du artist och vill göra en intresseanmälan : http://blackamusik.com/spela-hos-oss/

-tagga dina bilder med #bobmarleyminneskonsert på sociala medier.

-Parkering sköts av Skärblacka IF som tar en parkeringsavgift

-Även iår kommer Langosvagnen och Gatukök vara på plats för att erbjuda bra mat. Langos, hamburgare, gyros, kebab och vegetariska och veganska alternativ.
-all annan matförsäljning i och i närheten av området är förbjuden.

-egen fika/matkorg och dryck är ok att ta med.

-Toaletter finns.

– Man tar sig till Skärblacka med bil eller tåg/buss.
Bil: ställ in Folkets Husvägen , Skärblacka i GPS:n så hittar ni.
Buss från Norrköping = 480 eller 482
För övrigt resande från orter i Östergötland så ladda ner Östgötatrafikens app och kolla resa/buss/pendel/avgifter/tider där.

Boende finns gott om i Norrköping/Linköping.
I Skärbacka finns ett begränsat antal möjligheter hos Sivans stugor och rum:
http://www.sivans.eu/
Camping finns på Mårängens camping:
http://mårängenscamping.se/