Artister 2016

 160425 Sound System

Under dagen kommer vi se och höra Blacka Muffin spela sköna låtar mellan liveakterna:
SYSTEM_resized_1
160414 En månad innan festivalen släpper vi sista akten:   MARX GALLO

Även iår får vi se MARX GALLO med sitt mycket kompetenta kompband HILLTOWN SYNDICATE på scenen utanför Folkets Hus. På förra årets #bobmarleyminneskonsert så spelade Marx Gallo tillsammans med MAX ROMEO och det samarbetet har resulterat i en video som snart kommer släppas loss. Nu 2016 kommer MARX GALLO köra sin egna tunga reggae inledningsvis och sedan gästas han och bandet av ingen mindre än LITTLE ROY.  ojoj VAD VI LÄNGTAR TILL 14 MAJ!

Marx Gallo 2016

Marx Gallo med Max Romeo

Mer om MARX GALLO:             http://www.marxgallo.com/                               https://www.facebook.com/marxgallomusic/

Förutom MARX GALLO är vi också glada att presentera BLACKA GOSPEL som under ledning av OLA FAGRELL sjunger reggae som ni inte det förut. Otroligt kul.

160411 ROXANNE spelar i Blacka!

Roxanne

Roxanne är tillbaka med nya medlemmar  på scen ochny reportar ,men med samma sköna gung och kärlek.

Roxanne har sedan förra årets spelning på #minneskonserten fått ny sångare och ny gitarrist vilket kommer både synas och höras.

Man har alldeles nyligen släppt en EP  på svenska, Länge Leve Livet, på Spotify.

Passa på att höra dessa och fler nya alster 14 maj.

https://open.spotify.com/album/39ziy2omeXkBtQUQTlgR88

http://t.sr.se/1VsMpOG

https://www.facebook.com/Roxanne.se/

 

 

160408 Blacka Musik presenterar idag nästa generation

reggaeband från Skärblacka

CHIMNEY REBELS

Chimney Rebels bild 4

Chimney Rebels är en ny generation reggaemusiker från Skärblacka. Bandet fick upp ögonen för reggaen när de gick på högstadiet i Skärblacka på Mosstorpsskolans musikprofil och har sedan dess jobbat på sitt sound i Blacka Musiks lokaler. De har ett flertal låtar på gång som senare ska spelas in och släppas. Skärblackas yngsta reggaeband som gör sin tredje minneskonsert! 
Lyssna:  
https://www.youtube.com/watch?v=2nH-xw6LY80

TASTY ROOTS

Tasty Roots (2)

Tasty Roots är ett ännu ett nytt reggaeband från Skärblacka som bjuder på roots reggae, bland annat flera nya egna coola låtar. Att det efter mer än 30 år efter att Kalle Baah började spela reggae i Skärblacka fortfarande kommer fram nya reggaeband i Skärblacka får anses smått unikt. Tasty Roots är ett av de band som går i tidigare Blackagenarationers fotspår men har förmågan att förnya ortens speciella sound. Bandet har också haft kontakt med en producent från Jamaica och släpper snart nytt material.

Chimney Rebels och Tasty Roots är ett måste att se så var på plats i Skärblacka när dom lirar kl 13.00 och kl 13.40.

160405 Blacka Musik presenterar idag flertalet artister och

snart är hela spelschemat fyllt:

 

Även iår kommer Skärblacka få internationellt besök. Vi är

stolta att presentera legenden LITTLE ROY:

som kompas av Blackas egna HILLTOWN SYNDICATE

bild 1

Little Roy är en artist från Jamaica som 2016 firar 50 år i musikbranschen.
Han är känd för låtar som Tribal war, Prophesy och Bongo Nyah. Han har jobbat med Coxsone Dodd, the Wailers och Lee Scratch Perry.Numera bor Little Roy i London och i Europa har han dem senaste åren fått mycket uppmärksamhet för en coverplatta “Battle for Seattle” (Nirvana-låtar). I höstas uppträdde han i Stockholm uppbackad av Hilltown Syndicate. Han ser nu fram emot att åter komma till Sverige och tillsammans med Hilltown Syndicate ge Bob Marleys minneskonsert en grym show.  

http://www.littleroy.net/

http://liveanddirect.fr/VIDEOS/LITTLE-ROY-PARIS-NEW-MORNING-2014.html

https://www.youtube.com/watch?v=yy9y1uxpgrM&noredirect=1

Little Roy började sin karriär ihop med producenter som Coxsone Dodd och Prince Buster.  Han hade sin första nummer ett hit med “Bongo Nyah” (1969) för Lloyd Daley ( “Matador”), Han arbetade ett tag med med The Wailers och producenten Lee “Scratch” Perry
Från och med 1972 arbetade Little Roy med Maurice “Scorcher” Jackson och hans bror Munchie. Little Roy spelade låtarna “Tribal War” och “Prophecy” på 1970-talet.
I maj 2011 samarbetade Little Roy med Prince Fatty och Mutant Hi-Fi och spelade in ett album med Nirvana låtar, Battle for Seattle, släpptes september 2011

https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Roy

https://youtu.be/yy9y1uxpgrM

Minneskonserten 2016 kommer inledas av PARADEN så

det finns en anledning att komma tidigt iår, redan kl 12.00 drar

vi igång.

paraden_reggae pressbild

PARADEN är en nio personer stark baktaktsorkester som uppstått i de Sörmländska skogarna. Fler av medlemmarna har tidigare spelat ihop i andra konstellationer, men har sedan våren 2012 mötts i Paraden för att skapa jordig roots-reggae-ska tillsammans.
Skön stämsång och snygga blås-slingor sätter färg på dom eftertänksamma texterna i dansant stil.

Våren 2015 släppte Paraden sin debut-EP och just nu färdigställs inspelningarna av skiva nummer två!
https://www.facebook.com/bandetparaden/?fref=ts
https://play.spotify.com/artist/5JveDChPDxz5a5vn4UwpNK
http://paraden.betraktarenmusik.se/
http://youtu.be/PCE3le7okuY

160327 Femte släppet:

Blacka Musik är mycket glada för att kunna presentera:

CAJSA CAMOMILE på scenen i Skärblacka.

pressbild

Efter förra sommarens bejublade turné med Governor Andy runt om i Sverige och på Åland, är den hårt arbetande artisten Cajsa Camomile redo att välkomna den svenska reggaesommaren med en ny turné med start i Halmstad den 11 mars och besök bla i Skärblacka den 14/5. Med sig har hon ett dussintals nyskrivna låtar, en ny singelrelase i april och en planerad EP senare i vår. Samtidigt är Cajsa radioaktuell i P4 Västmanland med livespelning & intervju den 8 april tillsammans med Skärblackabandet Gräsrot som hon kommer turnéra med i sommar.

https://open.spotify.com/artist/0qUw9hPjeklbukYeGCHtUl 

https://www.facebook.com/cajsacamomile/ 

https://twitter.com/CajsaCamomile

 

 

160321  Fjärde Bandsläppet. Nu börjar det kännas att vi närmar oss 14 maj. Årets Line Up är nästan helt klar. I dag släpper vi:

Otroligt kul att presentera ESSA CHAM.

Essa_press_1 (800x533)

Essa Cham

Essa började rappa i en grupp som hette Off Course i början av 00-talet och släppte en skiva, sen kom han in på reggae runt millenieskiftet då han flyttade till Norge, och tillsammans med några Norska artister (Admiral P, Nico D och Kasimba) var med och formade reggae- och dancehall-scenen i Norge.
Han släppte en EP som hette ”Dreams part 1” 2013 och sedan medverkade han på Labyrints ”Broder del2” som blev startskottet till att göra musik på svenska!

Välkommen till Skärblacka den 14/5 ESSA CHAM

http://ng.se/blogg/hasan-ramic/essa-cham-odmjuk-afrikan-miniintervju

160113 Tredje bandsläppet. Tredje bandsläppet. Idag presenterar vi en Reggae Dancehall Urbansk Artist från Norrköping;
Kiihjano ”Di White Lion”.

Kiihjano press2 (533x800)

Kiihjano är en scenvan artist som tidigare har spelat runt på många olika håll i Sverige även i Norge, Grekland och Thailand med sina Engelska låtar från bland annat Ep´n “Still on the Rise” från 2014 med låtar som “Respect” och “Feed Dem”.
Kiihjano fått chansen att spela med/ öppna upp för artister som Kapten Röd, Capleton, Syster Sol, General Knas, Labyrint, Papa Dee, Govenör Andy m.m.
Efter en lyckad sommarturné runt om i Sverige med Ep´n ”Vägen Fram” med låtar som ”En Plats” och ”Abstinens” så har han gjort ett starkt intryck på den Svenska musikscenen.
Våren 2016 kommer en ny Ep och en rad med singlar med olika samarbeten att släppas.
Så vi vill nu presentera Kiihjano ”Di White Lion” till 2016 års Bob Marley Minneskonsert i Skärblacka

https://www.facebook.com/Kiihjano/?fref=ts
http://kiihjano.eu/

 

151214 Andra bandsläppet. Idag presenterar vi bandet som har visat att Marleylåtar på svenska låter helt fantastiskt. Med en hyllnings skiva till Bob Marley med 12 tolkade Marley låtar i bagaget så kommer de att spela på Minneskonserten: GRÄSROT   ; https://www.facebook.com/Grasrot/?fref=nf

Gräsrot

151204  Första bandsläppet idag och vi är stolta och glada över att återigen för 36 året i rad presentera grundarna av minneskonserten KALLE BAAH   ; https://www.facebook.com/kallebaah/?fref=ts

Kalle Baah